Recepty

Italská polévka minestrone

Zveřejněno před 11 dny

S tím, jak se mění roční období, se obvykle proměňuje i složení jídelníčku. Zatímco v létě míváme chuť spíš na lehčí jídla a saláty, s přicházejícím podzimem si raději dáme hutnější jídla s důrazem na to, aby nás zahřála. Zkuste vydatnou polévku minestrone plnou zeleniny. Její výtečná chuť a bylinková vůně vás přenese do slunné Itálie, pro kterou je tenhle pokrm typický. My jsme navíc chuť čerstvých sezónních surovin zdůraznili Zeleninovým vývarem EXPRES MENU.

3–4 porce

1 menší cibule

Stroužek česneku

Mrkev a celer

1 lžíce másla

2 lžíce olivového oleje

150g mladé cukety

100g paprik

Zeleninový vývar EXPRES MENU

Konzerva sekaných rajčat

Hrst krátkých těstovin

Hrst čerstvého špenátu

Čerstvé bylinky

Sůl a pepř

1. Cibuli a česnek nakrájejte najemno, mrkev a celer na menší kostičky.

2. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte olej a nechte na nich zesklovatět cibuli s česnekem, potom přidejte mrkev a celer a opékejte dozlatova.

3. K zelenině v hrnci přidejte na kousky nakrájenou cuketu a papriku, zalijte Zeleninovým vývarem Expres Menu, přidejte rajčata, těstoviny, sůl a pepř a vařte doměkka.

4. Na závěr do polévky vmíchejte špenát a nechte změknout. Podávejte s čerstvými bylinkami.

Autor článku:

Karolína Kounová Roubíčková

Autorka blogu "S vášní pro jídlo".

Přečtěte si také

Vyrábíme kvalitní a zdravá trvanlivá jídla, která pomáhají lidem efektivně využít čas a nedělat kompromisy ve svém zdravém životním stylu.