Recepty

Krémová cibulačka

Zveřejněno před měsícem

Cibulovou polévku zcela jistě znáte, je to vlastně nekorunovaná královna francouzské kuchyně, která se nejlépe hodí na zahřátí do sychravých dnů. Ne každý ale má rád kusy cibule v polévce a pokud jste na tom podobně, zkuste si připravit jemný cibulový krém. Krásně sametovou texturu polévky, která voní karamelizovanou cibulí a má silnou chuť díky dlouho taženému Hovězímu vývaru EXPRES MENU připravíte za několik málo minut.

3-4 porce

1 lžíce másla

2 lžíce oleje

300 g cibule

200 g brambor

Hovězí vývar EXPRES MENU

bobkový list

smetana

sůl a pepř

čerstvé bylinky a krutony k servírování (volitelné)

1. Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka, která pozvolna a za stálého míchání restujte v hrnci na rozpuštěném másle s olejem dozlatova.

2. K cibuli přidejte na drobné kostičky nakrájené oloupané brambory, zalijte Hovězím vývarem EXPRES MENU, přidejte bobkový list a vařte 15 minut doměkka.

3. Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte nejlépe v hlubokém mixéru dohladka.

4. Podle chuti dosolte, lehce opepřete a zjemněte smetanou. Polévku na závěr krátce povařte a servírujte s krutony a bylinkami.

Autor článku:

Karolína Kounová Roubíčková

Autorka blogu "S vášní pro jídlo".

Přečtěte si také

Vyrábíme kvalitní a zdravá trvanlivá jídla, která pomáhají lidem efektivně využít čas a nedělat kompromisy ve svém zdravém životním stylu.