Recepty

Smažená rýže

Zveřejněno před měsícem

Smažená rýže na nějaký způsob je jedním ze základních receptů snad všech kuchyní asijských zemí a my pro vás máme jeden takový univerzální vegetariánský recept, který si můžete přizpůsobit zrovna podle stavu vaší lednice a sezóny. Základem je kromě vajec a zeleniny vždy kvalitní již uvařená rýže, doporučujeme vám tu naši, Dušenou rýži EXPRES MENU. Z několika málo surovin vykouzlíte výživné a chutné jídlo s vůní exotiky, které vám určitě bude chutnat.

2 porce

2 lžíce oleje

2 vejce

stroužek česneku 

podobně velký kousek zázvoru

mrkev

200g pekingského zelí

Dušená rýže EXPRES MENU

2-3 lžíce sójové omáčky

Jarní cibulka

1. Mrkev a zelí nakrájejte na tenké proužky.

2. Na lžíci oleje usmažte rozšlehaná vejce a dejte je stranou.

3. Do pánve přidejte lžíci oleje, najemno nasekaný česnek a zázvor a krátce opečte.

4. Přidejte mrkev a zelí a na vyšším plameni opékejte za stálého míchání asi 3 minuty.

5. Vmíchejte Dušenou rýži expres Menu, sójovou omáčku a nasekanou jarní cibulku a krátce prohřejte.

Autor článku:

Karolína Kounová Roubíčková

Autorka blogu "S vášní pro jídlo".

Přečtěte si také

Vyrábíme kvalitní a zdravá trvanlivá jídla, která pomáhají lidem efektivně využít čas a nedělat kompromisy ve svém zdravém životním stylu.