Recepty

Snídaňový toust na tři způsoby

Zveřejněno před 2 měsíci

S příchodem podzimu se vám po prázdninách určitě budou hodit recepty na snídani nebo svačinu, kterou můžete připravit za pár chvil a přesto mít kvalitní, výživnou a hlavně chutnou dobrotu. Naší Cizrnovou pomazánku stačí doplnit několika kvalitními surovinami a je to. Jestli vyzkoušíte jen jednu nebo třeba hned všechny tři varianty najednou, to už je jen na vás a vaší chuti.

1 porce

kvalitní chléb

Cizrnová pomazánka EXPRES MENU

Vejce

Cherry rajčata

Kousek parmezánu

½ avokáda

Sůl a pepř

Bylinky a paprikové vločky na dochucení

Citronová šťáva

Sezamová semínka

1. Z chleba ukrojte tři plátky, které opečte nasucho na pánvi do křupava.

2. Na každý plátek chleba rozdělte Cizrnovou pomazánku EXPRES MENU.

3. Do menšího hrnce dejte vařit vodu, vložte do ní vejce a vařte 7 minut. Potom vejce zchlaďte, oloupejte a přepulte.

4. Na jeden chleba s pomazánkou přidejte polovinu (nebo obě půlky) vejce, osolte, opepřete a posypte trochou nasekané petrželky.

5. Na druhý chléb přidejte na plátky nakrájená cherry rajčata, nastrouhejte parmezán a přidejte paprikové vločky.

6. Na třetí chléb rozložte na plátky nakrájený vnitřek avokáda, zakápněte citronovou šťávou, osolte a navrch nasypte sezamová semínka.

Autor článku:

Karolína Kounová Roubíčková

Autorka blogu "S vášní pro jídlo".

Přečtěte si také

Vyrábíme kvalitní a zdravá trvanlivá jídla, která pomáhají lidem efektivně využít čas a nedělat kompromisy ve svém zdravém životním stylu.