Snídaňový toust na tři způsoby

S příchodem podzimu se vám po prázdninách určitě budou hodit recepty na snídani nebo svačinu, kterou můžete připravit za pár chvil a přesto mít kvalitní, výživnou a hlavně chutnou dobrotu. Naší Cizrnovou pomazánku stačí doplnit několika kvalitními surovinami a je to. Jestli vyzkoušíte jen jednu nebo třeba hned všechny tři varianty najednou, to už je jen na vás a vaší chuti.

1 porce

  • kvalitní chléb
  • Cizrnová pomazánka EXPRES MENU
  • Vejce
  • Cherry rajčata
  • Kousek parmezánu
  • ½ avokáda
  • Sůl a pepř
  • Bylinky a paprikové vločky na dochucení
  • Citronová šťáva
  • Sezamová semínka

1. Z chleba ukrojte tři plátky, které opečte nasucho na pánvi do křupava.

2. Na každý plátek chleba rozdělte Cizrnovou pomazánku EXPRES MENU.

3. Do menšího hrnce dejte vařit vodu, vložte do ní vejce a vařte 7 minut. Potom vejce zchlaďte, oloupejte a přepulte.

4. Na jeden chleba s pomazánkou přidejte polovinu (nebo obě půlky) vejce, osolte, opepřete a posypte trochou nasekané petrželky.

5. Na druhý chléb přidejte na plátky nakrájená cherry rajčata, nastrouhejte parmezán a přidejte paprikové vločky.

6. Na třetí chléb rozložte na plátky nakrájený vnitřek avokáda, zakápněte citronovou šťávou, osolte a navrch nasypte sezamová semínka.

Karolína Kounová Roubíčková
Karolína Kounová Roubíčková
Autorka blogu "S vášní pro jídlo".

VÍCE ČLÁNKŮ

Vyrábíme kvalitní a zdravá trvanlivá jídla, která pomáhají lidem efektivně využít čas a nedělat kompromisy ve svém zdravém životním stylu.

NAŠE PRODUKTY

Žluté kari s tofu

Tradiční thajské jídlo podle originální receptury. Jemná a přitom trochu pálivá omáčka z kokosového mléka s nejlepším tofu a šťavnatým lilkem.

Rajská omáčka

Libové plátky hovězího masa dušené v omáčce z kořenové zeleniny, cibule a rajčatového protlaku. Omáčka je dochucena divokým kořením a skořicí.

Kuřecí vývar

Základem polévky je pomalu tažený vývar s kvalitní kořenovou zeleninou a kousky libového kuřecího masa.